Hallo! Ik ben Marieken!

Jouw taalcoach Nederlands

marieken-dewitte-over-mezelf-6
marieken-dewitte-over-mezelf-2
marieken-dewitte-over-mezelf-1

Hoe taal mijn grote liefde werd

Taal was niet mijn eerste liefde. Als creatief kind wilde ik graag kunstenaar worden. Maar daar dachten mijn ouders anders over. Dus ging ik Economie-Moderne Talen studeren. En wat bleek? Ik was een krak in taal! Ik leerde vlotjes Duits en Frans, en vond mijn expressieve uitlaatklep in acteren in het Nederlands.

Over liefde gesproken … toen ik als monitrice deelnam aan een taalkamp in Catalonië, verloor ik mijn hart aan een Spaanse jongen. Ik verhuisde naar Barcelona, waar ik Engels gaf aan kinderen. Om het leuk en speels te houden maakte ik er een ruildeal van: zij zouden me Catalaans leren, en ik hen Engels.

Mijn liefde voor de Spaanse jongen bleef niet duren, maar taal bleef mijn grote passie. Ik studeerde af als lerares Engels, Frans en informatica. Al gauw kon ik aan de slag bij een gerenommeerde talenschool om Nederlands te geven aan CEO’s, staatssecretarissen, managers en diplomaten.

Hoe de coach in mij wakker werd

Wat me minder beviel aan mijn job als leerkracht, was dat ik de regels en doelstellingen van de school moest volgen. Nochtans ben ik ervan overtuigd dat je een taal het best leert op een organische, natuurlijke en leuke manier.

Met de jaren ben ik op mijn eigen manier beginnen ‘lesgeven’. Ik zeg eigenlijk liever coachen.

Hoe ik jou wil helpen om Nederlands te leren

Ik hoor graag eerst even wat jouw interesse is, en wat jij wil bereiken. Samen proberen we jouw doelstellingen te behalen. Op jouw tempo, met een vleugje humor, en altijd in overleg.

Daarnaast vind ik persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk en ben ik erg nieuwsgierig naar het verhaal van elke student. Ik zeg altijd: “bij mij praten we over het leven en ondertussen leer je wat Nederlands” 😉

marieken-dewitte-over-mezelf-3
marieken-dewitte-over-mezelf-4

39 jaar

Zot van taal

Creatieve geest

Sociaal

Muzikaal

Verloofd

Coach in hart en nieren

marieken-dewitte-over-mezelf-8
marieken-dewitte-over-mezelf-7

Nog wat andere weetjes!

Ik speel saxofoon en piano en zing in mijn familieband. Je vindt me op YouTube met mijn eigen lied en ook een studio-opname.
Ik ben een enorme fan van geweldloze communicatie van Yoram Mosenzon en volgde meerdere cursussen rond bemiddelen en geweldloze communicatie in relaties.
Na mijn burn-out wilde ik dichter bij mezelf komen en leerde ik het verdriet uit mijn jeugd verwerken in de retreats van Christian Pankhurst (Heart IQ).
Op mijn dertigste ging ik een half jaar op wereldreis. Ik bezocht Indonesië, Thaïland, Maleisië, Singapore en Australië.
Ik heb een hart voor ecologische projecten, richtte een moestuinclubje op en hou ervan om mijn batterijen op te laden in de natuur.
Ik ben de oudste dochter uit een gescheiden gezin.
Ik heb één zus die in Zwitserland woont en een vader in Luxemburg. Mijn roots liggen in Gent.
Ik heb geen kinderen maar binnenkort ga ik wel trouwen :))
Ik zie mezelf als een multipotential en hou van diepgaande gesprekken.

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.”
—Nelson Mandela